© Wim Hendrix

Officieel: Lombaerts gaat voetballen voor KV Oostende

Nicolas Lombaerts (32) gaat voetballen bij KV Oostende. Daarover bereikte de club een akkoord met de Bruggeling en met zijn huidige ploeg Zenit Sint-Petersburg. Vrijdag wordt de 32-jarige Lombaerts om 11u30 voorgesteld in het restaurant Jean de Bohême in Durbuy, waar de volledige kern van KVO op stage is.

mawe, kvu

Nicolas Lombaerts wordt een kustboy tot 2020. Daarmee heeft KV Oostende meteen zijn eerste transfer voor het seizoen 2017-2018 vastgelegd. Een fameuze stunt van Marc Coucke en de zijnen, die een recordbedrag van 1,5 miljoen euro op tafel legden. Lombaerts wilde al langer terugkeren naar België. Bij Sint-Petersburg zit hij steeds vaker op de bank. Al sinds de geboorte van zijn dochter Victoria in oktober wil Lombaerts terugkeren naar het thuisfront.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Anderlecht en Club

In januari was een transfer eigenlijk al bijna beklonken. Door manoeuvres van trainer Mircea Lucescu, die de overbodige Lombaerts plots wilde houden, én de moeizame communicatie met Zenit, viel een wintertransfer uiteindelijk in het water. KV Oostende bleef echter contact houden. Terwijl Anderlecht en Club Brugge, sinds vorige zomer al geïnteresseerd, liever afwachtten wie er straks vertrekt, bleek KVO als enige bereid nu al een deal te sluiten.

Voor Lombaerts komt er zo eindelijk een einde aan een soap die vorige zomer startte. De West-Vlaming, die dichtbij Brugge een woonst heeft, gaf toen al aan weer dichter bij huis te willen voetballen. Omdat de verdediger, sinds 2007 in Russische dienst, het gezien had bij Zenit én hij voor het eerst vader werd van een dochter, Victoria. Anderlecht drong flink aan maar door getalm liep een transfer eind augustus helemaal spaak. Sindsdien werd de 39-voudige Rode Duivel nog amper ingezet bij Zenit en verloor hij ook zijn plaats bij de nationale ploeg. Zijn laatste wedstrijd dateert van eind november. Het ziet er niet naar uit dat hij voor eind mei, wanneer het seizoen afloopt en hij definitief afscheid neemt van Zenit, nog veel zal spelen. Over zijn toekomst hoeft hij zich echter geen zorgen meer te maken.

De komst van Lombaerts betekent overigens niet per definitie dat een andere dertiger, David Rozehnal mag vertrekken. Integendeel. De 36-jarige Tsjech is einde contract maar bewees in de bekerfinale nog zijn waarde.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL