© mmd

Hond Monja eet gif tijdens wandeling in Dilsen-Stokkem: “Ze is alles voor ons”

Dinsdagnamiddag is de hond van de familie van Huub en Mariet Jorissen uit Rotem vergiftigd. Ze had strychnine gegeten tijdens een wandeling. Volgens de dierenarts zou de hond het halen.

Mark DREESEN

“We hadden net een wandeling gemaakt met onze golden retriever van 7 jaar oud”, zegt Mariet Jorissen. “Met Monja wandelden we door een bosje en over weideakkers. Pas in de buurt van de Rozenlaan in Rotem lieten we haar los, waar het kan. Drie uur na de wandeling kreeg ze rillingen, waar we zelf van schrokken. Bij de dierenarts moest Monja braken. Ze kreeg een infuus en moest een nacht bij de dierenarts blijven. Die stelde vast dat onze hond strychnine had gegeten.”

Dat is een witte, reukloze, zeer bittere en giftige kristallijne vaste stof. Strychnine gebruikt men vaak om honden te vergiftigen, maar het product is enkel verkrijgbaar met een voorschrift. “Ook woensdag vertoonde Monja braakneigingen, maar volgens de dierenarts haalt ze het. We hebben haar nieren en bloed laten reinigen.”

Vogels

De eigenaars zijn erg aangedaan. “Monja is alles voor ons”, aldus Huub Jorissen. “Ze brengt ons in contact met andere mensen. Volgens de dierenarts heeft iemand het gif moedwillig in een weide gedropt. Omdat er veel mensen door de bossen aan de Eekhoornlaan en Rozenlaan wandelen, willen we andere dierenliefhebbers waarschuwen. Helaas eten ook de vogels en dieren in het wild van dit gif.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer