Gebuisde advocaat begint met eigen partij in Nederland

In Nederland is een nieuwe politieke partij voorgesteld. VoorNederland (VNL) stelt zichzelf voor als een "klassiek liberale partij" en pakt uit met Bram Moszkowicz als partijleider. Moszkowicz was een bekende strafpleiter, maar is vorig jaar definitief geschrapt als advocaat omdat hij het niet zo nauw nam met de regels van het beroep.

"At your service", zei de oud-advocaat bij de voorstelling van zijn nieuwe partij. Hiermee gaat hij duidelijk de rechtse toer op, in het kielzog van de jaren geleden vermoorde Pim Fortuyn.

De website van de VNL leert dat de partij gaat voor een rechts-liberale koers, met de accenten op veiligheid, immigratie, méér Nederland, tegen ontwikkelingshulp en gezonde openbare financiën.

Bram Moszkowicz is een telg uit een rijke advocatenfamilie. Hij verdedigde verschillende bekende figuren, onder meer topgangster Willem Holleeder en de islamofobe politicus Geert Wilders. Van 2007 tot 2012 lag hij overhoop met de belastingdienst, waarmee hij uiteindelijk een financiële regeling trof. Volgens hem zegt dat echter niets over zijn betrouwbaarheid.

Hij gaf wel toe dat hij niet in de politiek zou zijn gestapt,mocht hij niet geschrapt zijn als advocaat.

Meest gelezen