© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

© AFP

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeven doden na explosie in appartementsgebouw in Parijs

Bij een explosie in een appartementsgebouw zondag in Rosny-sous-Bois bij Parijs, zijn ondertussen al zeven doden geteld, onder wie ook een 10-jarig kind en een 18-jarige jongen. Elf anderen raakten gewond. Ondertussen zoekt men koortsachtig verder naar de laatste vermiste.

kld, edm

De eerste doden die van onder het puin werden gehaald waren een 10-jarig kind en een oudere vrouw ‘De oudere vrouw overleed terwijl we haar uit het puin haalden’, aldus brandweercommandant Gabriel Plus. Later op de dag werd ook een 18-jarige jongen en zijn moeder dood teruggevonden. Zondagavond werden de lichamen van een jongere en een vowassenen vanonder het puin gehaald.

Vier van de elf gewonden bevinden zich momenteel nog in kritieke toestand, onder wie ook twee kinderen van tien en dertien jaar oud, meldt Le Figaro. Maandagochtend, bijna 24 uur na de ontploffing, werd een zevende slachtoffer van onder het puin gehaald. Het gaat om een 80-jarige vrouw die op de eerste verdieping woonde. De hulpdiensten zoeken nu met zwaarder materieel koortsachtig verder naar de laatste vermiste, een man van 50 jaar die resideerde in het appartement op het gelijkvloers.

De explosie gebeurde rond 8 uur zondagmorgen en blies het vier verdiepingen tellende gebouw op in de lengte, waardoor het interieur van de appartementen zichtbaar is. De ontploffing is waarschijnlijk het gevolg van een gaslek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER