© BELGA

Belgische adoptiemoeder terug na 4 maanden opsluiting in Kinshasa

De Belgische Laurence Sénéchal, die ruim vier maanden opgesloten zat in de Congolese hoofdstad Kinshasa, is zondagochtend aangekomen in België. In april werd de vrouw tot zes maanden veroordeeld wegens ‘onwettige verplaatsing van een kind’.

jva

Laurence Sénéchal is met een nachtvlucht teruggekeerd naar België. Iets voor 7 uur werd ze door haar familie, onder meer haar adoptiedochter Imany, verwelkomd in Zaventem. Er was ook een vertegenwoordiger van Buitenlandse Zaken ter plaatse.

De Belgische vrouw verliet zaterdag de Makala-gevangenis in Kinshasa, waar ze sinds afgelopen dinsdag haar straf uitzat. In april werd ze in het ziekenhuis opgenomen, en pas deze week aanvaardde ze haar opsluiting. De Congolese autoriteiten stelden minstens een paar dagen opsluiting als voorwaarde voor een vrijlating.

Sénéchal, afkomstig van Bons Villers in Henegouwen, werd op 14 april veroordeeld tot zes maanden gevangenschap en een boete van 300.000 Congolese franc (circa 240 euro) omdat ze een meisje van 6 jaar, dat ze had geadopteerd, illegaal liet reizen in Congo. De veroordeling in eerste aanleg werd op 8 mei bevestigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER