© Bdd

© Bdd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Overvaller in cel voor inbraken in kantines en diefstal bij Warpy

T wee jongelui die worden verdacht van minstens vijf inbraken in kantines, zijn woensdag aangehouden. Ze pleegden dinsdag nog een diefstal met geweld bij Warpy in Oud-Turnhout. Dylan F. (20) overviel in maart al een dagbladhandelaar in Arendonk.

Ivo Meulemans

De politie heeft dinsdagavond Dylan F. (20) uit Arendonk en een 20-jarige kompaan uit Turnhout opgepakt. Het duo zou dinsdag rond 4.30u nog op heterdaad betrapt zijn bij een inbraak in het bedrijf Warpy, dat machines voor de bouw en tuin verhuurt, in de Ambachtstraat in Oud-Turnhout. De zaakvoerder, een zestiger, was in het pand blijven overnachten.

Toen hij ’s nachts naar het toilet ging, hoorde hij gestommel. “Hij nam een kijkje in zijn bureau en daar zag hij dat zijn laptops al op elkaar waren gestapeld”, zegt een bediende. “Plots stond hij oog in oog met twee gemaskerde daders. Zonder iets te zeggen, gaven ze hem een duw en sloegen op de vlucht.”

De daders gingen aan de haal met ongeveer 6.000 euro, een fototoestel en een portefeuille. De twee worden ook verdacht van vijf inbraken in jeugdlokalen en sportclubs, vier in Retie en één in Oud-Turnhout. Die feiten deden zich voor tussen 1 juli en 8 september. Mogelijk kan sporenonderzoek hen linken aan andere inbraken die onder meer in Arendonk zijn gepleegd bij voetbal- en sportclubs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER