© Margo Tilborghs

© Margo Tilborghs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bouwcomité KLJ Hoek beloond voor inzet

De Essense jeugdraad startte dit jaar met een nieuw concept: de Nachtraad. Jeugdwerkers werden in de bloemetjes gezet, het Gouden Ei werd uitgereikt en de winnaars van het Gotcha-spel werden bekendgemaakt.

Margo Tilborghs

“Het concept van de Nachtraad is eigenlijk heel eenvoudig”, zegt Steff Nouws, voorzitter van de jeugdraad. “We bouwen een feestje en daar hebben we drie redenen voor. Ten eerste willen we alle jeugdwerkers in Essen bedanken. Een heel jaar lang geven ze het beste van zichzelf en de dankbaarheid die wij, als Dagelijks Bestuur daarvoor hebben, kunnen we niet genoeg betonen. Daarnaast reiken we op de Nachtraad het Gouden Ei uit en wordt ook de winnaar van het spel Gotcha bekend gemaakt.”

Essen heeft in totaal dertien jeugdverenigingen. Daarvan werden er vier genomineerd voor het Gouden Ei: vzw Bonk die het Beatfarm-festival organiseert, het bouwcomité van KLJ Hoek, Franky Nelen, jeugdtrainer van FC Excelsior en het Jeugd Rode Kruis. Het Gouden Ei, een symbolische prijs voor een persoon, beweging of groep mensen die zich in de loop van het laatste jaar verdienstelijk heeft gemaakt op het vlak van het bredere jeugdbeleid of het jeugdwerkbeleid, ging dit jaar naar de vzw Vrienden van het bouw-comité van Essen Hoek. De jeugd van KLJ Hoek krijgt immers een nieuwe stek, maar daar is geld voor nodig. Voorlopig vond de jeugdbeweging een onderkomen in het voormalige jongensschool, maar die ruimte is te klein. Daar komt nu verandering in met een nieuw gebouw in de Verbindingsstraat. De bouwkosten van het lokaal worden geraamd op 100.000 euro. Om de opbouw van het gebouw te kunnen realiseren werd er een vzw opgericht onder de naam ‘Vrienden van KLJ Essen-Hoek’. “We moeten nog 20.000 euro bij elkaar zien te sparen”, zegt het comité. “Onze leden hebben heel wat stenen versierd die voor 50 euro per stuk worden verkocht. Uiteraard zijn we blij met deze prijs. Het is een mooie erkenning voor het werk dat we leveren."

Waterpistooltjes

De jeugdraad organiseerde de afgelopen maanden ook Gotcha, een spel waarbij iedere deelnemer een andere deelnemer toegewezen krijgt die moet worden uitgeschakeld. Dat moest gebeuren met waterpistooltjes. Onder leiding van Xi*Tings werd een spel uitgewerkt waaraan maar liefst 160 jeugdwerkers uit Essen deelnamen. De laatst overgebleven speler is meteen ook de winnaar. Het spel eindigde met maar liefst drie scherpschutters die elk zes slachtoffers hadden gemaakt: Maaike Boden en Loes Meukens van Chiro Essen Centrum en Yannick Jacobs van Chiro Joho. Chiro Essen Centrum slaagde er bovendien ook nog in om in totaal dertig slachtoffers te maken. Zij mochten daarom de wisselbeker in ontvangst nemen.

Zodra alle prijzen waren uitgereikt kon het feestje pas echt goed van start gaan. De verschillende jeugdverenigingen verbroederden in de feesttent op het terrein van Chiro Joho in Horendonk. Deze vereniging speelde dit jaar voor gastheer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER