Flume entertaint meest modderige deel van de wei

De Australische dance-sensatie Flume heeft op Werchter zijn set gespeeld voor een stampvolle Klub C. Dat leverde frustraties op bij fans die er niet meer bij mochten en daarop volgde heel wat geploeter in de modder. Gelukkig was er nog het scherm tussen Klub C en The Barn. Harley Streten (24) vertelde ons eerder op de dag dat hij een droom ziet uitkomen.

Voor beats, blieps en visuals moest u in de vooravond in Klub C zijn. De Australische producer Flume, het wonderkind van de hedendaagse dance, was alvast onder de indruk van het festivalterrein en van zijn kleedkamer in de backstage. "Ik heb gigantische kleedkamers, met veel geurkaarsen", zei hij lachend.

Harley Streten leerde zichzelf al op jonge leeftijd met softwareprogramma's werken, onder meer met eentje dat bij een doos cornflakes zat. Grote muzikale ambities heeft hij altijd al gehad. "Al van jongsaf wist ik dat ik voor grote massa's wilde spelen, dat ik nu van mijn hobby mijn beroep kan maken is echt fantastisch."

Wie in de tent binnengeraakt is op Werchter, heeft ongetwijfeld een sfeervolle show gezien, met warme lichten, diepe beats en 1 man vooraan die het publiek af en toe stevig ophitste.

Met zijn nieuwe album "Skin" is Streten dan ook de wereld aan het veroveren. "Maar het is niet allemaal vanzelf gegaan, soms waren er veel ideeën, soms minder", benadrukt hij. "Ik heb mijzelf voor dat album veel druk opgelegd. Maar nu voel ik mij opnieuw klaar om weer te beginnen schrijven. Ik zit in een creatieve periode."

Van drassig naar modderig

Het tweede deel van het terrein, waar Klub C en The Barn zich bevinden, ligt er intussen al erg modderig bij. In tegenstelling tot voor het hoofdpodium lijken er daar weinig maatregelen genomen te zijn om de modder binnen de perken te houden. Doordat er meer optredens zijn, is de passage daar dan ook erg groot en daar lijdt het terrein duidelijk onder.

Meest gelezen