© Kioni Papadopoulos

De ‘Golden Oldies’ van Carry Goossens en Marilou Mermans

Carry Goossens en Marilou Mermans spelen vanaf dit weekend een hele zomer lang de hoofdrol in de muzikale komedie ‘Viva Minerva’. Speciaal voor Agenda doken ze in hun platenkast en presenteren ze nu al hun golden oldies.

Guy Van Vliet

Carry Goossens zit met zijn vijf favoriete nummers al meteen in de juiste sfeer voor de komedie rond de legendarische Radio Minerva, die vanaf vanavond te zien is in het Antwerpse Fakkeltheater. “Ik ga voor pure nostalgie, wat perfect past in het profiel van deze lokale radio.”

Lucille Star - The French Song

“Al sinds mijn kinderjaren is dit mijn lijflied. Ik kan niet voor 100% uitleggen waarom, maar de zachte countrysound en het ‘franglais’, half Engels en half Frans, klinkt mij ontroerend in de oren.”

Mungo Jerry - In the Summertime

“Dit blijft de beste zomerhit ooit. Een aanstekelijk ritme en vooral een geestige tekst, daterend uit 1968, toen ik zelf amper 15 was.”

Dean Martin - In the misty moonlight

“Gewoon omdat hij mijn favoriete crooner is. Dean Martin is misschien niet de beste zanger, maar zeker de geestigste.”

Slim Withman - Rosemarie

“Nog een nummer uit mijn jeugd, met een zalige countrysound. Een gezellige ouderwetse melodie die blijft hangen en bij momenten in onvergelijkbare kopstem gezongen.”

Julien Clerc - This Melody

“Om niet in het Engels te blijven, één van de mooiste nummers uit eind jaren ‘70. Een meezinger van formaat... en dat doe ik liefst met de ogen toe.”

Marilou Mermans

Een programma samenstellen is niet gemakkelijk voor Marilou Mermans. “Er zijn zoveel liedjes die ik me herinner, en toen ik mijn 45 toeren singeltjes erbij haalde werd het allemaal nog ingewikkelder.”

Paul Anka - Put Your Head On My Shoulder

“Dat nummer werd veel gedraaid op onze party’s. Een echte plakker, zoals we die dans noemde. Van echt dansen kwam er eigenlijk niet zoveel in huis. We ‘dansten’ op één vloertegel wat het allemaal heel spannend maakte. Voor een party werd je door je vrienden en vriendinnen bij hen thuis uitgenodigd. Het gebeurde dat er een garage werd aangepast en versierd, speciaal voor de party. Of de ouders leenden voor de gelegenheid hun salon en eetkamer aan hun kinderen. De party’s waar ik naartoe ging begonnen vrij vroeg, zo rond 7 uur. Als teenager van 15 of 16 jaar moest je maken dat je ten laatste om middernacht terug thuis was.”

Ricky Nelson - Hello Mary Lou

“Tof nummer, omwille van de voor de hand liggende redenen. Het leek wel een lied speciaal voor mij geschreven.”

Elvis Presley - Jailhouse Rock

“Bij Presley kon je uit de bol gaan en er wild tegenaan gaan, terwijl je bij zijn meer intieme nummers gewoon zalig kon wegdromen, genieten en wegsmelten. Door zijn manier van zingen en bewegen opende hij voor mij een nieuwe, een andere wereld.”

Gigliola Cinquetti - Non Ho L’Età

“Op 16-jarige leeftijd won ze met dit lied het Songfestival. Ik verstond er geen woord van maar de eenvoud, de sereniteit en de oprechtheid waren ongelooflijk. Het lied ging recht naar het hart! Wonderlijk!”

Salvatore Adamo - Vous Permettez Monsieur

“Een liedje als dit was ondeugend, maar hij had ook een meer heftig repertoire waarin zijn italiaanse roots volop aan bod kwamen. Nummers vol passie, overgave en torment. Een romantische ziel!”

© rr

www.vivaminerva.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER