© RR

Parkeren in centrum Boom simpeler en goedkoper

Het nieuwe parkeerplan gaat vandaag 1 juli in voege. Het plan bestaat uit gele, groene, rode en blauwe zones, elk met eigen richtlijnen.

Jan Boey

Het parkeren wordt hiermee volgens schepen Dany Bosteels (Open VLD) gemakkelijker, goedkoper en vooral meer parkeren voor bewoners en bezoekers van het handelscentrum. Oorspronkelijk ging het nieuwe plan in maart in voege, maar door praktische beslommeringen is het uitgesteld tot vandaag 1 juli. Nieuw is dat alle inwoners voortaan een jaarabonnement van 50 euro kunnen kopen, waarmee ze een jaar kunnen parkeren op wandelafstand van het centrum.

Professionele zorgverstrekkers als huisartsen, thuisverplegers, kinesisten enz. kunnen een gratis parkeerkaart aanvragen en die onder voorwaarden gebruiken. U kan ook met de App parkeren. Wie zich niet aan de in de parkeerzones vooropgestelde eisen houdt, heeft een retributie aan de broek van 17.5 euro voor 4 uur of een hele dag, afhankelijk van de zone. De schepen, heeft ook werk gemaakt van zeven 'fietsstraten' waar de fietser heerst: Bassinstraat, Blauwstraat, Groenhofstraat, OLV-straat, Kerkstraat, Hoogstraat en de Leopoldstraat in beide richtingen. Ondertussen wordt verder gewerkt aan een nieuw signalisatieplan. Dat moet er voor zorgen dat het autoverkeer richting centrumparkings wordt gestuurd en het vrachtverkeer op 'andere' routes blijft.

Bekijk het parkeerplan hier in volledige grootte

Lees het hele verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER