© Theo Derkinderen

Kleuterschooltje krijgt voor- en naschoolse kinderopvang

Het kleuterschooltje van Eikevliet gaat vanaf september ook voor- en naschoolse kinderopvang organiseren. Daarmee wil men extra kleuters aantrekken en vooral de verplichte kaap van 12 kleuters halen.

Theo Derkinderen

Haalt het kleuterschooltje van Eikevliet, dat deel uitmaakt van de Sint-Carolusschool in Ruisbroek, volgend schooljaar de grens van de twaalf kindjes? Het is een vraag die bijna elk jaar terugkeert. “Eikevliet is een klein dorpje en het is niet eenvoudig om aan twaalf kleuters te geraken. Maar anderzijds wil ook niemand het kleuterschooltje zien verdwijnen. Dit maakt gewoon deel uit van het erfgoed van Eikevliet”, zegt Björn Caljon van de ouderraad van het kleuterschooltje

De school gaat vanaf september ook voor- en naschoolse opvang aanbieden. “Want dat hadden we niet in Eikevliet en dat was dan ook vaak het struikelblok voor sommige ouders. Wie van een kinderopvang gebruik wou maken, moest de kinderen eerst in Hingene gaan afzetten. En nadien werden de kleuters met het busje terug naar Eikevliet gebracht. Dat was ook de reden dat ouders soms voor een andere school kozen. En daarom zijn we nu volop bezig met een eigen voor- en naschoolse kinderopvang. Kinderen kunnen dan om half acht al terecht in de school en ook ‘s avonds kunnen ze nog een uurtje langer op school blijven”, aldus nog Caljon en De Smet.

En het kleuterklasje gaat ook opgesmukt worden. “Er komen nieuwe meubeltjes, nieuw didactisch materiaal en we gaan het klasje ook herschilderen. Zodat we een hypermodern klasje hebben tegen 1 september.”

Lees het volledige verhaal vrijdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER