"Elke week opnieuw bewijzen aan de coach"

Ze lagen mee aan de basis van de wederopstanding van Berchem, oogsten overal lof om hun instelling én lokten intussen ook interesse van andere clubs. Maar de vier jeugdige talenten Dylan Audenaert, Joppe Janssens, Brett Troonbeeckx en Giorgi Faes tekenden wel bij aan het Rooi. Hoog tijd dus voor een gesprek met de jonge garde.

Kristof Somers

Met vier schuiven ze na de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Turnhout aan tafel. Lichtjes timide lijkt het wel, maar eens op dreef zien we gretige en welbespraakte jongeren die ambitie durven tonen.

Toen Stef Van De Velde Berchem in de loop van het seizoen overnam, veranderde hij meteen één belangrijk 'detail': de A-kern zou voortaan samen trainen met de beloften.

Mee ingegeven door de hoge blessurelast kwamen er al snel kansen voor de jonge talenten die Van De Velde klaar achtte. Brett Troonbeeckx (18) en Giorgi Faes (19) lieten zich bij vlagen al opmerken op het middenveld. Linkspoot Dylan Audenaert (19) en centrale verdediger Joppe Janssens (20) zijn de voorbije maanden zelfs niet weg te denken uit de basiself. "Nochtans had ik in het begin schrik omdat de coach plots veel spelers van de A-kern bij de beloften liet opdraven", herinnert Janssens zich. "Het mooie is dat hij het omgekeerd ook aandurfde. Onder Van Meir mochten we hoogstens af en toe meetrainen."

"We kunnen enkel blij zijn met die stap", voegt Audenaert daar aan toe. "Op training leer je ontzettend veel van de ervaren spelers. Die worden op hun beurt dan weer geprikkeld door onze ingesteldheid."

Communicatie

De jeugd presteerde zo goed dat het nu dus tot een contractverlenging kwam voor het viertal. "Het vertrouwen dat de club in ons toont, is groot", weet Troonbeeckx. "We proberen er alles aan te doen om Berchem te bedanken voor de kansen die we krijgen."

"Elke week opnieuw willen we ons aan de coach bewijzen", zegt Giorgi Faes. "En als we dan toch die onvermijdelijke terugval kennen, is het een grote geruststelling dat we niet zomaar uit de ploeg worden gezet", aldus Audenaert. "Op Cappellen maken Dylan en ik allebei een foutje met tegendoelpunt tot gevolg", vult Janssens aan. "De coach sprak ons moed in en uiteindelijk winnen we daar nog met 2-3."

"Die communicatie is zonder twijfel cruciaal", vindt ook Faes. "Wij weten altijd perfect waar we aan toe zijn. Berchem is de ideale club om verder te groeien."

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL