© GvA

© GvA

© GvA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vervuilde site ruimt plaats voor 70-tal woningen en park

Er is een eerste ontwerp klaar voor de vervuilde site Verbeemen in de Caputsteenstraat in Mechelen-Noord. Rond een park moeten een 70-tal woningen verrijzen.

Sven Van Haezendonck

De site van bijna 1,5 hectare waar ooit een fabriek gevestigd was, is gecatalogeerd als ‘brownfield’. Door structurele maatregelen is het mogelijk om het vervuilde terrein op te waarderen. “De site Verbeemen leent zich perfect tot woongebied doordat ze goed bereikbaar is en dichtbij het station Nekkerspoel en het centrum ligt”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Het ontwerpbureau BUUR heeft een eerste ontwerp klaar. Centraal wordt de nodige ruimte vrijgehouden voor een park. Langs de spoorwegberm verrijst een gebouw met een 40-tal woningen, waarvoor de Oude Sint-Gommarusstraat deels wordt opgeofferd.

Ondergronds parkeren

Rond het park worden nog eens een 30-tal gezinswoningen gebouwd. Parkeren zal ondergronds gebeuren, waar plek is voor 86 auto's. Er komt ook een buurtparking met een 30-tal plaatsen. Eind 2016 moeten de werkzaamheden van start gaan.

“Het is een goed doordacht geheel waar de verwaarloosde ruimte wordt omgevormd tot een kwaliteitsvolle woonzone met groenvoorzieningen voor de hele buurt", stelt schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld).

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER