Jimmy Choo steekt ambachtslui uit Fukushima hart onder de riem

De Chinees-Maleisische modeontwerper Jimmy Choo heeft een unieke collectie van zes paar schoenen gepresenteerd die gemaakt werden met behulp van materialen en technieken uit de regio van Fukushima. Zo wil hij de traditionele ambachtslui een hart onder de riem steken na de kernramp van 2011.

mceulemans

Choo vond tijdens een bezoek aan de regio van Fukushima inspiratie in de ateliers, waar stoffen gemaakt worden op basis van honderden jaren oude tradities. De wereldvermaarde ontwerper gelooft dat het traditionele vakmanschap de regio een betere toekomst kan bezorgen.

Economie heropstarten

"Je kan geld geven, maar geld raakt op. Vakmanschap blijft bestaan. Ze kunnen een zaak opstarten, mensen aanwerven, een fabriek openen, de economie opnieuw laten draaien", stelde Choo tijdens de presentatie.

Choo gaat de zes paar damesschoenen eerst tentoon stellen en nadien doneren aan lokale organisaties. Zijn creaties sieren de voeten van prestigieuze persoonlijkheden als de vrouwen van de Britse koninklijke familie, Michelle Obama en Madonna.

Belga, foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER