Dit is de zin van het leven in één minuut

© *

De zin van het leven, dat heeft niets te maken met geld verdienen en spullen kopen. Volgens de filosofen van The School of Life, de academie die schrijver Alain De Botton oprichtte en die goede ideeën voor het dagelijks leven wil voortbrengen, draait het om andere zaken. In een filmpje van één minuut leggen ze uit dewelke.

tib

Help anderen

Iets nuttig doen voor andere mensen geeft het leven betekenis. We denken dat we graag bediend worden, maar er is geen grotere vreugde dan anderen dienen: of je nu een hart kan genezen, wiskunde kan geven of een baby kan helpen een boertje te laten.

Overstijg jezelf

Maak iets dat beter is dan jezelf. We zijn allemaal een chaotisch, boos, angstig en vergeetachtig, dus er zit betekenis in iets superieur creëren dat beter is: een setje treinen dat beter georganiseerd is dan wij, een tuin die mooier is dan wij, het boek dat zegt wat wij niet kunnen...

Leer iets nieuws

Zoek uit hoe dingen werken, of het nu zwaartekracht, een vreemde taal of een computercode is. Of nog beter: zoek uit wie wij zijn, wat ons drijft en wat ons doel zou moeten zijn.

Leer anderen kennen

Er zit betekenis in een diepe connectie met anderen: het omgekeerde van een oppervlakkige conversatie is je kwetsbaar durven opstellen. De beste manier om een betekenisvolle conversatie te starten, is vragen: 'waar ben jij echt bang van?'.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer