Direct naar artikelinhoud
Binnenland

17-jarig meisje en twee grootouders doodgestoken in West-Vlaamse Gistel

17-jarig meisje en twee grootouders doodgestoken in West-Vlaamse Gistel
Beeld photo_news

In Moere bij het West-Vlaamse Gistel zijn dinsdagavond om iets over 21 uur drie mensen doodgestoken. Het gaat om een 17-jarig meisje en haar twee grootouders.

De drie familieleden werden doodgestoken door een 25-jarige man uit Varsenare. De dader zou het voormalige liefje van het meisje zijn. Na de feiten sloeg hij op de vlucht. Het is nog onduidelijk of hij intussen al gevat is.

De man zou eerst het meisje hebben aangevallen, waarop haar grootouders hem tevergeefs probeerden te overmeesteren. De ouders van het meisje zijn op reis.

De dader zette enkele dagen geleden zelf een afscheidsvideo online. In de boodschap richt hij zich tot het meisje en maakt hij duidelijk dat hij de breuk niet kon verwerken. "Ik heb met mijn eigen handen alles kapotgemaakt en heb niks meer om voor te leven", klinkt het in het Engels. "Ik ben mijn vrouw kwijt en kan er niet mee om." 

"Ik hou van je. Je zal altijd in mijn hart zitten en ik zal altijd over je waken", richt hij zich tot zijn ex-vriendin. "Ook al weet ik dat je dat niet wil. Sorry dat ik je pijn heb gedaan. Het was de grootste fout in mijn leven." 

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal later vandaag na overleg met de onderzoeksrechter communiceren over de zaak.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.