Direct naar artikelinhoud
Bosbranden Frankrijk

10.000 mensen geëvacueerd door hevige bosbranden in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk woeden hevige bosbranden. Afgelopen nacht werden 10.000 mensen in veiligheid gebracht voor het oprukkende vuur, volgens de overheid.

Twitter bericht wordt geladen...

Het vuur woedt nabij Bormes-les-Mimosas, vlakbij Toulon aan de Côte d'Azur. De brand begon rond middernacht. "De evacuatie van zo'n 10.000 mensen in de regio is noodzakelijk door het oprukkende vuur", aldus de overheid, volgens het persagentschap AFP. "In de zomer verblijven in de regio twee- tot driemaal zoveel mensen." Van de 10.000 geëvacueerden zijn er ongeveer 3.000 vakantiegangers.

Volgens een persbericht van de brandweer is al 800 hectare door de vlammen verwoest. Voor de bluswerken zijn 540 brandweerlieden opgeroepen, en er wordt ook vanuit de lucht geblust.

"De wind waait met snelheden van 60 à 70 kilometer per uur, maar zou tegen de ochtend moeten afzwakken tot snelheden van 40 à 50 per uur", aldus nog de brandweer.

Al sinds maandag wordt het zuidoosten van Frankrijk geplaagd door zware bosbranden. Ook Corsica is getroffen. Al meer dan 4.000 hectare is in vlammen opgegaan.