JUPILER PRO LEAGUE. Lokeren zet opmars voort, Kortrijk in top zes

© BELGA

Lokeren sluipt stilaan weg uit de onderste regionen van de Jupiler Pro League. Het team van Georges Leekens ging met 1-2 winnen bij Charleroi en voelt zich weer wat veiliger. KV Kortrijk heeft zich bij de eerste zes geplaatst dankzij een 3-1 overwinning op Waasland-Beveren. Eerder won AA Gent op een diefje met 0-1 van Racing Genk.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Lokeren zet opmars voort

Een efficiënt Lokeren pakte de zege bij Charleroi op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League. De Zebra’s hadden het betere van het spel, maar Lokeren was veel daadkrachtiger in de zone van de waarheid en liep zo uit naar 0-2 via Ngolok en Miric. De aansluitingstreffer van Dieumerci Ndongala kwam te laat. Lees meer.

Kortrijk komt top zes binnen

KV Kortrijk zette Waasland-Beveren makkelijk aan de kant. Nog voor het halfuur stonden de Kerels op een 3-0 voorsprong via doelpunten van Marusic, Papzoglou en De Smet. Behalve de aansluitingstreffer van Zinho Gano konden de Waaslanders eigenlijk veel te weinig betekenen. Lees meer.

Moeskroen pakt na armzalige match drie gouden punten bij STVV

Moeskroen-Péruwelz heeft na een armzalige wedstrijd met het kleinste verschil kunnen winnen bij STVV op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League. Anice Badri scoorde tien minuten voor tijd het enige doelpunt. Daarna zette de thuisploeg nog wel even aan, maar de deklat hield de Truienaars van een gelijkspel. Lees meer.

AA Gent wint op diefje topper bij Racing Genk

AA Gent heeft de topper bij Racing Genk op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League gewonnen dankzij een knap afstandsschot van Danijel Milicevic. Nochtans had de thuisploeg driekwart van de match het betere spel, maar de Genkenaars deden veel te weinig met hun dominantie. Lees meer.

Standard wint wedstrijd vol blunders bij Zulte Waregem

Standard heeft Zulte Waregem met 2-3 geklopt in de eerste wedstrijd van de zeventiende speeldag.Legear, Teixeira en Dossevi profiteerden van zwak verdedigen bij de thuisploeg, bij de bezoekers flaterde doelman Hubert bij de tweede goal. Zelfs twee domme rode kaarten konden de Rouches niet deren. Standard is achtste in de stand, Zulte Waregem blijft vijfde. Lees meer.

Uitslagen:

Vrijdag

Zulte Waregem - Standard 2-3

Zaterdag

KRC Genk - AA Gent 0-1

KV Kortrijk - Waasland-Beveren 3-1

Charleroi - Lokeren 1-2

STVV - Moeskroen 0-1

Zondag

KV Mechelen - Club Brugge 14u30

Anderlecht - OH Leuven 14u30

Westerlo - Oostende 20u

Bekijk hier de stand in de Jupiler Pro League!