© RR

Nieuwbouw van Steylaerts in Lier start nog deze zomer

Na het bouwverlof starten de werken aan de nieuwe showroom en het administratief torengebouw van Steylaerts langs de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat in Lier. De deuren gaan in augustus volgend jaar open.

Chris Van Rompaey

"De oude bedrijfsgebouwen van Cartonnages Donckers, nog vroeger een bottelarij en distributiecentrum van Coca Cola en daarvoor nog zelfs de Schoenfabriek Van der Wee, worden vakkundig omgebouwd tot toonzaal, kantoren en magazijn van Steylaerts, de bekende specialist in tegels en badkamerrenovaties uit Berlaar", zegt CEO Patrick Steylaerts.

“Het gaat om een spectaculair project waarbij de twintig jaar oude logistieke gebouwen zonder afbraak uitgebreid worden tot moderne, elegante toonzaal- en administratieruimte en performante opslag- en werkplaatsen“, aldus Rik Liekens namens architectenbureau Architeam.

“We openen het gesloten logistieke gebouw helemaal met een uitnodigende toonzaal langs de kant van de Aarschotsesteenweg. De aanpalende woningen blijven gebufferd en de logistieke afwikkeling gebeurt via de toegang Schollebeekstraat, zodat de Aarschotsesteenweg geen hinder ondervindt. Alle manipulatie gebeurt op eigen terreinen waarop wij onder meer ook een open infiltratievijver met groenomranding voorzien.”

Met het project is een investering gemoeid van maar liefst 15 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER