© epa

© epa

© epa

thumbnail: null

Benfica heeft Juventus geklopt in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League. Het werd 2-1 in Lissabon, alles ligt nog open voor de terugwedstrijd in Turijn volgende week.

jvh

In de finale avant la lettre tussen Benfica en de Oude Dame namen de Portugezen een droomstart. De Argentijnse verdediger Ezequiel Garay kopte na amper drie minuten immers een hoekschop knap tegen de touwen.

Na de pauze was Juventus baas, maar het vond lange tijd geen gaatje in de Portugese defensie. Een kwartier voor tijd viel die belangrijke gelijkmaker dan toch via Carlos Tevez, die zijn eerste Europese treffer in vijf jaar tijd lukte. De partij leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar zes minuten voor tijd pegelde Lima na een knappe aanval de 2-1 in het dak van het doel.

Belangrijkste fases:

3' - Benfica is geweldig gestart tegen Juventus. Ezequiel Garay won het kopbalduel van Leonardo Bonucci en kopte de bal in de linkerhoek, waar Buffon net tekort kwam. Benfica leidt zo al vroeg met 1-0

12' - Benfica heeft Juventus toch wel in de tang. De Oude Dame komt aanvallend voorlopig nergens en Benfica kwam er na een dik kwartier al goed uit op de counter. Sulejmani schoot een goede kans echter naast.

42' - Op enkele minuten van de rust wacht Benfica-doelman Artur nog steeds op zijn eerste redding van de match. Juventus komt aanvallend nergens en Pirlo zit in de tang. Problemen voor de Oude Dame...

52' - Juventus wil dat doelpunt op verplaatsing scoren en daarmee vooral de 1-0 achterstand goedmaken. Marchisio zette voor en Pogba kopte met veel macht op doel. Benfica-doelman Artur was echter bij de pinken en redde de poging.

59' - Een geniale bal van Pirlo komt bij Pogba. Die steekt door naar Lichtsteiner. Een gevaarlijke voorzet komt net niet bij Marchisio en Benfica kan ontzetten. De Portugezen moeten uitkijken..

75' - Het is Juventus eindelijk gelukt om te scoren op het veld van Benfica. Een doorsteekbal van Marchisio bereikte Asamoah. Die bediende Tevez, die twee verdedigers uitkapte en de 1-1 binnen trapte

83' - Juventus heeft niet lang kunnen genieten van de gelijkmaker. Lima profiteerde van een stiekem doorgelaten bal en knalde de bal subliem voorbij Buffon. Benfica leidt weer, nu met 2-1.

87' - Juventus was even van de kaart en Benfica kwam na de 2-1 alweer dreigen. De bal kwam bij Markovic, die de bal echter net naast schoof..

Om te onthouden:

Carlos Tevez scoorde voor het eerst in een Europese wedstrijd sinds 7 april 2009. Toen trof Tévez voor het laatst doel toen hij met Manchester United in de Champions League 2-2 speelde tegen FC Porto.

Herbeleef de wedstrijd hier van minuut tot minuut!

Alle wedstrijdinformatie vind je op Sportwereld.be!