Direct naar artikelinhoud

Amerikanen gedood bij ziekenhuis Kabul

Een Afghaanse politieagent heeft vandaag drie Amerikaanse medici doodgeschoten bij een ziekenhuis in het westen van de Afghaanse hoofdstad Kabul. Dat heeft een medewerker van de Amerikaanse ambassade in Afghanistan laten weten, meldt de BBC. Twee andere buitenlanders zouden gewond zijn geraak

Een Afghaanse politieman met een machinegeweer op het dak van een pick-up truck in Kabul (foto ter illustratie).

Volgens de politie schoot de agent, die werkte bij een nabijgelegen controlepost, zonder waarschuwing op vijf tot zes buitenlanders, toen die het ziekenhuis wilden binnengaan.

De agent zou na zijn daad hebben geprobeerd zelfmoord te plegen. Hij raakte zelf ook gewond en wordt geopereerd in het ziekenhuis. Zijn motief is nog onduidelijk, maar de Taliban hebben in het recente verleden vaker de veiligheidsdiensten geïnfiltreerd en vervolgens aanvallen uitgevoerd.

De schietpartij was in het internationale Cure Hospital in het westen van Kabul. Dat is een ziekenhuis dat de Amerikaanse christelijke hulporganisatie Cure 7 jaar geleden heeft overgenomen. Het is gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen en kinderen.

Verkiezingen
In Afghanistan is de laatste weken sprake van een golf dodelijke aanslagen rondom de verkiezingen die 5 april plaatsvonden. Het definitieve verkiezingsresultaat moet nog bekend gemaakt worden.


Twitter bericht wordt geladen...