‘Vooral onderuit in receptie’

In de bekerfinale waren de eersteprovincialers Lede en Lokeren op papier aan elkaar gewaagd.

ivh

Panda’s haalde echter niet zijn beste niveau en legde met 3-1 de duimen.

‘Wegens een blessure is middenman Stefan Balcaen al lang onbeschikbaar. We misten ook Jan Verdonck. Als die ervaren opposite in vorm is, is hij nog onze beste speler’, getuigt Stefan Verschraege. Die 24-jarige middenman werd vorig seizoen kampioen met Lokeren B in tweede provinciale en is ook een reeks hoger een vaste waarde.

‘Na een behoorlijke competitiestart kenden we na Nieuwjaar een terugval. Wegens een vrij grote blessurelast was onze kern zelden voltallig en waren onze prestaties wisselvallig. We waren dan ook blij met onze kwalificatie voor de finale. In de eerste drie sets startten we beter dan Lede. Dat kon vooral met veel opslagdruk, een stevig blok en degelijke verdediging in de eerste en derde set de kloof dichten en winnen’, vertelt Stefan.

Na 0-4 moest Lokeren in de eerste set vanaf 8-6 steeds achtervolgen. ‘In de tweede beurt ging Lede in een ruk van 10-13 door naar 15-13. Panda's kwam terug en nam bij 20-23 definitief afstand. In set drie leken we dankzij een goede spelverdeling van Bart Verhaeghen bij 10-15 opnieuw op weg naar de deelwinst, maar plots werden we vijfmaal afgeblokt. Dat was het keerpunt van de match. Dynaco won met 25-20 en haalde zwaar uit in de slotset. Onze tegenstander ging van 4-3 door naar 12-3. Vooral in receptie gingen we onderuit.’

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen