Man breekt nek tijdens ritje op rollercoaster

In het Engelse Blackpool vecht een man voor zijn leven nadat hij zijn nek brak tijdens een ritje op een rollercoaster. ‘We weten niet hoe dit kon gebeuren’, zegt de woordvoerder van het attractiepark.

lla

Robert Sycamore (58) nam zijn achterneefje mee naar Blackpool Pleasure Beach, een bekend attractiepark in het Verenigd Koninkrijk. Bij de eerste attractie, the Grand National, liep het echter mis.

Toen het karretje tot stilstand kwam, bleek de nek van Sycamore gebroken. ‘Zijn hoofd rustte op zijn schouders’, zegt Darren Parlour, de neef van het slachtoffer. ‘Hij bewoog niet meer en lag in elkaar gedoken in het karretje.’ Samen met zijn zoon probeerde Darren Parlour het slachtoffer te bevrijden. ‘Ik zag dat het ernstig was’, zegt Parlour. ‘Ik hield zijn hoofd stevig vast zodat het niet kon bewegen. Maar we slaagden er niet in om Robert uit het karretje te wrikken.’ Met behulp van de brandweer werd het slachtoffer bevrijd uit zijn benarde positie. Hij werd overgebracht naar het Victoria ziekenhuis in Blackpool, waar hij nog steeds vecht voor zijn leven.

‘We weten niet hoe dit kon gebeuren’, zegt een woordvoerder van het attractiepark. ‘Onderzoek wees uit dat de er geen technische problemen aan de basis van het ongeval liggen. Maar wat het dan wel precies gebeurde, zal de tijd moeten uitwijzen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen