‘Diversiteit in de modewereld is een mythe’

Hoewel het de laatste jaren lijkt alsof niet enkel blanke meisjes het maken als model, blijft diversiteit ver te zoeken, zegt Carole White. Volgens de mede-oprichtster van het bekende agentschap Premier Model management, dat vroeger modellen als Naomi Campbell en Cindy Crawford groot maakte, is er zeer weinig veranderd.

tib

‘Ik denk niet dat er de laatste jaren veel veranderd is op gebied van diversiteit’, zegt White in een interview met het blad Dazed & Confused. ‘Je kan een blank meisje lanceren in een maand of twee, voor een zwart meisje heb je zes tot twaalf maanden nodig. Het duurt langer voor je een fotograaf vindt die testfoto’s wil maken, waarschijnlijk omdat ze niet weten hoe ze hun huid moeten belichten. Of misschien weet de make-upartiest niet hoe ze hen moeten opmaken. Tot het meisje een bepaalde groep fans heeft vergaard, is het hard werken voor haar en voor ons’.

Toch zijn er altijd uitzonderingen: zo lanceerde Carol White de modellen Malaika Firth en Jourdan Dunn. Firth is het eerste model sinds Naomi Campbell in 1994 die het gezicht mocht zijn van een Prada-campagne terwijl Dunn al jaren meedraait in de top van de best betaalde modellen ter wereld. ‘Toen Mailaika de Prada-campagne kreeg, dat was een geweldig moment’, zegt White. ‘We zijn heel erg trots op haar’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer