© Guy Van Nieuwenhuysen

Man met parkeerboete nam drie keer gratis ticket

Dirk Ceyssens moet 20 euro betalen omdat hij een parkeerticket nam uit de verkeerde parkeermeter. Dat ticket kostte hem 2 euro, terwijl hij in de Koning Albertstraat in Turnhout eigenlijk maar 60 cent per uur moet betalen. De duurdere automaat staat dichterbij.

Guy Van Nieuwenhuysen

In de omgeving van het kruispunt van de Patersstraat en de Koning Albertstraat staan drie parkeerautomaten. Dat komt omdat op deze plaats drie verschillende parkeerzones, met verschillende tarieven, aan elkaar grenzen. De Patersstraat ligt in de dure zone Tur1, waar één uur parkeren 2 euro kost en een maximale parkeertijd van twee uur geldt. De parking ‘Patersstraat’ ligt in zone Tur3. Parkeren kan hier onbeperkt tegen een tarief dat start bij 1,50 euro voor het eerste uur, en zakt tot 1 euro vanaf het vierde uur. De Koning Albertstraat ligt in zone Tur4, waar maximaal vijf uur parkeren is toegestaan, tegen 60 cent per uur.

Parkeerwachter

Dirk Ceyssens parkeerde in het begin van de Koning Albertstraat. De parkeerautomaat ligt een eind verder in de straat, voorbij een knik, waardoor hij vanop zijn parkeerplaats niet te zien is. De parkeerautomaat van de Patersstraat ligt maar enkele meters van de plaats waar Ceyssens’ auto stond. Daar nam hij een parkeerticket. “Er stond een parkeerwachter te kijken. Die heeft niets gezegd”, klaagt Ceyssens. “Twaalf minuten later heeft ze wel een bon onder mijn ruitenwisser geschoven. Een retributie, omdat ik in de verkeerde zone een ticket heb genomen.” Dat Ceyssens voor dat ticket drie keer meer betaalde dan nodig was, maakt niet uit.

Gelogen!

Schepen van Mobiliteit Marc Boogers (Groen) wil de toestand ter plaatse bekijken. “Ik ga vrijdag langs. Onduidelijkheid is nooit goed. Als de situatie tot verwarring leidt, moeten we de automaten verplaatsen of andere signalisatie aanbrengen.”

Vandaag blijkt dat Dirk Ceyssens heeft gelogen over het parkeerticket. Hij betaalde helemaal niet voor het ticket dat hij uit de verkeerde meter nam. Ceyssens nam drie keer na elkaar een ticket dat hem recht geeft op een halfuur gratis parkeren in de Patersstraat. Dat is niet toegelaten. De retributie die hij kreeg, is dus terecht.

Schepen Marc Boogers geeft wel toe dat de situatie met de verschillende parkeermeters bij het kruispunt tot verwarring kan leiden en gaat na of de meters kunnen worden verplaatst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer