Direct naar artikelinhoud

Apple verrast met hogere verkoopcijfers iPhone

Apple heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2013/2014 43,7 miljoen iPhones verkocht in vergelijking met 37,4 miljoen stuks een jaar eerder. Dat zijn er enkele miljoenen meer dan analysten verwachhten. Het hogere volume was de pijler onder een recordomzet in de periode.

Apple verrast met hogere verkoopcijfers iPhone

Apple boekte een omzet van 45,6 miljard dollar (33 miljard euro), waarvan 26 miljard euro voortkwam uit de verkoop van iPhones. Een jaar eerder bedroeg de omzet 43,6 miljard dollar. De nettowinst steeg van 9,6 miljard dollar tot 10,2 miljard dollar. Apple rekent in het lopende derde kwartaal onder meer op een omzet tussen 36 en 38 miljard dollar.

De resultaten zijn beter dan analisten voorzagen. Velen van hen rekenden op de eerste omzetdaling bij Apple in 11 jaar. In doorsnee gingen de marktvorsers uit van een omzet van 43,5 miljard dollar en een nettowinst van 9,1 miljard dollar.

Apple maakte woensdag ook bekend dat het meer geld gaat uitkeren aan zijn aandeelhouders. Het bedrijf verhoogde het bedrag waarvoor het eigen aandelen gaat opkopen van 60 miljard dollar naar 90 miljard dollar. Daarnaast gaat het kwartaaldividend met ongeveer 8 procent omhoog en worden de aandelen gesplitst.

Apple verrast met hogere verkoopcijfers iPhone

Lees ook

Geselecteerd door de redactie