© MU

© MU

© MU

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Spelers U15 KFC De Heidebloem lopen Antwerp 10 Miles voor twee goede doelen

De U15 van KFC De Heidebloem staan op scherp om zondag 26 april de Antwerp 10 Miles te lopen. Een hele prestatie voor 13- en 14-jarigen. Hun goede doelen zijn het Reva en Memisa.

kmatthyssen

Trainer Andrew O’Leary praatte bij de start van het seizoen met zijn cadetten over de uitdaging. “Ze moeten het zien als een karaktertest voor zichzelf. Misschien spelen ze in heel hun leven nooit kampioen met het voetbal, maar die 10 Miles is iets dat ze nooit zullen vergeten. We hebben er eerst over gebabbeld, want ik besef ook dat meer dan vijftien kilometer lopen niet niks is voor kinderen van dertien en veertien jaar oud. Maar ze waren allemaal akkoord. Twee van onze spelers hebben de 10 Miles trouwens al eens gelopen.”

Dat ze twee goede doelen mochten kiezen, bleek voor de jongelui een grote motivatie. “Uiteindelijk kozen ze zelf voor het Revalidatiecentrum voor Kinderen en Jongeren in Pulderbos en voor Memisa. Dat laatste is een project voor kwalitatieve basisgezondheidszorg in Congo, opgericht door vijf mensen, onder wie Tim Vermeiren uit Pulderbos, na een aangrijpende inleefreis in de Kindu.”

Trainer Andrew loopt zondag zelf niet mee. “Ik heb kapotte knieën, maar met Herman, Jesse, André en Werner er zullen vier andere volwassen begeleiders meelopen.”

Bij de veertien Pulderbosse jeugdvoetballers zit één meisje: Marie Henderickx (14), die al van kindsbeen met de jongens “meesjot” en daar nog een seizoentje mag bijdoen vooraleer ze verplicht naar de dames moet overstappen. “Ik ben bijna een heel seizoen lang elke maandagavond gaan lopen op de Finse piste van de atletiek in Beerse. Sinds maart heb ik mijn training opgedreven”, vertelt Marie. “Zelfs op reis heb ik geoefend. We hebben al eens veertien toeren rond de drie voetbalterreinen van Pulderbos gelopen, wat alles samen ongeveer neerkomt op de afstand van de 10 Miles. Dat lukte me in één uur en 23 minuten.Evident is het niet, want ik kom terug uit blessure. Vorig jaar werd ik aan mijn knie geopereerd. Die goede doelen zijn mijn grootste drijfveer. Vroeger heeft er een kindje uit het Reva in mijn klas gezeten. Dat blijft je bij.”

Ploegkapitein Thibo Breugelmans (15) liep vorig jaar ook al eens de Antwerp 10 Miles. “Vooral in die laatste tunnel kreeg ik het eventjes heel zwaar. Toen begon iedereen te stappen.”

De voetballers van KFC De Heidebloem gaan in drie ‘waves’ lopen en vertrekken dus niet allemaal gelijktijdig. Luc Van Dyck sponsorde hun truitjes en het inschrijvingsgeld van alle tieners. Wie ook zijn steentje wil bijdragen, kan altijd nog sponsoren.info@kfcpulderbos.be, www.congobenefiet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lopers van Antwerpen