© USA Today Sports

NBA. Bulls en Warriors pakken tweede zege op rij in play-offs

De Chicago Bulls en de Golden State Warriors hebben maandag ook hun tweede wedstrijd in de eerste ronde van de play-offs in de NBA winnend afgesloten.

Chicago was in eigen huis te sterk voor Milwaukee, het werd 91-82 dankzij onder meer een sterke Jimmy Butler. Na zijn 25 punten in het eerste duel van zaterdag tegen de Bucks (103-91 winst) was hij maandag goed voor 31 punten. De Bulls stonden in het begin van het vierde kwart nog 71-74 in het krijt, maar zetten in de slotfase de puntjes op de i en pakten zo een 2-0 voorsprong in de serie (best-of-seven). Duels drie (donderdag) en vier (zondag) worden in Milwaukee gespeeld.

In de tweede partij van maandag nam Golden State met 97-87 de maat van de New Orleans Pelicans, ook daar is de tussenstand 2-0. Bij de Warriors, die nu al 20 duels op rij ongeslagen zijn in de eigen Oracle Arena en de reguliere competitie als beste team afsloten, maakte Klay Thompson 26 punten en lukte Stephen Curry er 22. Donderdag staat het derde duel op het menu, ditmaal in New Orleans.

Wie vier partijen wint, mag naar de tweede ronde van de play-offs (de halve finales van de Conferences).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal