© Dirk Kerstens

Pelican Rouge opent eerste Coffee Experience Shop

De vogel van het bekende koffiemerk Roode Pelikaan vliegt voortaan vooruit in plaats van achteruit te kijken. Met een nieuw logo en een volledig nieuwe koffieshop op het Eilandje wil Pelican Rouge zijn merk versterken.

rebecca van remoortere

Recht tegenover het MAS op de Sint-Aldegondiskaai opende de voormalige Roode Pelikaan gisteren zijn eerste koffieshop. “Het merk is rond 1863 geboren in Antwerpen en dus is het niet meer dan logisch dat we hier onze eerste eigen horecazaak beginnen”, zegt Lotte Elshout, shopmanager van de Coffee Experience Shop.

“Klanten kunnen bij ons terecht voor broodjes, zoetigheden, maar vooral voor onze heerlijke koffie. We serveren ook kwaliteitsvolle thee. Alle producten zijn ook om mee te nemen. In de winkel werken we enkel met kwaliteitsvolle ingrediënten en professionele barista’s.”

De koffie wordt gebrand in een van de modernste branders van Europa. In de zaak staat een brandoven die klanten kunnen bekijken. Aan de muur van de koffieshop hangen zes portretten van vrouwen. Die werden geschilderd door een New Yorkse artieste en stellen de zes beste koffiebonen voor. “De kunstenares deed dat eerder al bij Starbucks en Nespresso. Nu horen wij ook in dat rijtje”, zegt Lotte trots.

Lees dinsdag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER