© RR

Wie herkent de overvallers van chocolatier in Antwerpen?

Politie en parket zijn op zoek naar twee mannen die eind vorig jaar een overval pleegden op chocolatier Del Rey in het centrum van Antwerpen. De eigenaar werd beroofd van zijn portefeuille en i-Phone en raakte gewond.

De overval mislukte voor een deel want eigenlijk wilden de twee de auto van de man stelen. De feiten gebeurden op tweede kerstdag, 26 december 2015, in de Vestingstraat in Antwerpen, een zijstraat van de De Keyserlei.

Die zaterdagochtend, rond half 6 ‘s morgens, kwam de handelaar aan op de hoek van de Vestingstraat en de Appelmansstraat om te beginnen werken. Bij het binnengaan van de winkel werd hij plots aangevallen door twee onbekende mannen. Hij kreeg een klap op zijn linkeroog, viel op de grond en kreeg nog enkele trappen.

De overvallers namen zijn portefeuille en sleutels en wilden er vandoor gaan met de wagen van de man, maar dat was buiten de werknemers van de chocolatier gerekend. Toen die afkwamen op het hulpgeroep, kozen de twee overvallers het hazenpad. Ze werden op hun vluchtweg opgepikt door verscheidene bewakingscamera’s. De daders liepen via de Appelmansstraat naar de Lange Herentalsestraat.

Persoonsbeschrijving

Dader 1 is van vreemde afkomst en sportief gebouwd. Het slachtoffer schat hem tussen 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een donkere doorgestikte jas van blinkende stof met vooraan rechts een logo. De jas heeft een kap die lijkt op een chapka, een bontmuts. Hij droeg verder een blauwe jeansbroek en witte sportschoenen van het merk Adidas.

Dader 2 is iets struiser. Hij droeg een donkere jas boven een lichtkleurige T-shirt of trui, een blauwe jeansbroek en zwarte sportschoenen met witte zolen. Tijdens hun vlucht kruisten ze twee voetgangers. Zij kunnen mogelijk nog andere nuttige informatie geven.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Bekijk ook de reportage van Faroek op vtm:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER