© AFP

Thomas Vermaelen nog niet fit... maar wel in selectie Barcelona tegen PSG

Rode Duivel Thomas Vermaelen behoort tot de selectie van 23 spelers van FC Barcelona voor de terugwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League van dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain. Dat meldt de Spaanse grootmacht op zijn website.

Coach Luis Enrique zette 23 spelers op zijn lijst. Vermaelen is daar bij, maar kreeg verrassend genoeg wel geen medische goedkeuring. Van de 23 spelers vallen vóór aanvang van de partij in Camp Nou (20u45) wel nog vijf spelers af, de kans is dus niet onbestaande dat Vermaelen één van die vijf wordt. Barça verdedigt dinsdag tegen PSG een 1-3 voorsprong uit de heenmatch en staat dus erg dicht bij een plaats bij de laatste vier van het kampioenenbal.

De 29-jarige Vermaelen traint na een slepende hamstringblessure al een tijdje opnieuw mee met de A-kern van de Catalanen. De verdediger ruilde afgelopen zomer Arsenal voor Barcelona, maar speelde door aanhoudend blessureleed nog geen enkele minuut in een officiële wedstrijd van Barça. Hij werd eind 2014 geopereerd aan zijn hamstrings en had eerder nog laten optekenen dat hij hoopte om begin april weer speelklaar te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal