Demy de Zeeuw stopt met voetballen

© BELGA

Demy de Zeeuw hangt zijn voetbalschoenen aan de haak. Dat heeft de Nederlandse openbare omroep NOS dinsdag bekendgemaakt. De 33-jarige Nederlandse middenvelder speelde anderhalf seizoen voor RSC Anderlecht.

De Zeeuws laatste wedstrijd dateert wel al van eind vorig seizoen, toen hij met NAC Breda naar de tweede klasse degradeerde. Sindsdien hield hij de deur naar een nieuw voetbalavontuur op een kier, maar nu heeft De Zeeuw er definitief voor gekozen te stoppen met voetballen.

Demy de Zeeuw speelde in Nederland voor Go Ahead Eagles, AZ, Ajax en NAC Breda. Zowel met AZ en Ajax pakte hij de titel in de Eredivisie, en met de Amsterdammers won de middenvelder ook de beker. Een buitenlands avontuur, eerst bij Spartak Moskou en dan bij Anderlecht, was minder succesvol. Bij de Brusselaars pakte De Zeeuw, die nooit kon uitgroeien tot een vaste waarde, wel twee Belgische titels (in 2013 en 2014) en een Supercup (in 2013).

De Zeeuw, die 27 keer het shirt van Oranje droeg, maakte deel uit van de Nederlandse selectie die op het WK 2010 in Zuid-Afrika op de tweede plaats strandde, na nipt verlies in de finale tegen Spanje. Tijdens die finale zat De Zeeuw op de bank, nadat hij in de halve finale tegen Uruguay een trap van Martin Caceres in het aangezicht had gekregen. “Na die trap heb ik nooit meer mijn niveau van daarvoor gehaald”, bekende De Zeeuw aan NOS.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen