Live voetbal

25/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 12

Lokeren - Oostende

1 - 2
Sergiy Bolbat68'
15'Nany Dimata71'Antonio Milic

36' Geel

Sverrir Ingi Ingason

46' Wissel

in: Sergiy Bolbat
out: Ayanda Patosi
in: Mario Ticinovic
out: Georgios Galitsios

68' Doelpunt

1-1 Sergiy Bolbat
Assist: Ari Skúlason

73' Geel

Sergiy Bolbat

82' Geel

Killian Overmeire

84' Wissel

in: Guus Hupperts
out: Mehdi Terki

15' Doelpunt

0-1 Nany Dimata
Assist: Yassine El Ghanassy

72' Wissel

in: Adam Marusic
out: Knowledge Musona

78' Wissel

in: Fabien Antunes
out: Zarko Tomasevic

90' Wissel

in: Bruno Godeau
out: Nany Dimata
Start wedstrijd 20:30 Plaats Lokeren Stadion Daknam Toeschouwers 6 214 Scheidsrechter Alexandre Boucaut

Einde verhaal voor Leekens? Lokeren nu ook onderuit tegen Oostende

Is het huwelijk tussen Lokeren en Georges Leekens alweer over? Het zou best kunnen, want zijn Lokeren verloor met 1-2 van KV Oostende. Dat was al snel op voorsprong gekomen via Dimata, maar Bolbat kon halfweg de tweede helft tegenprikken. Toen Milic een paar minuten later de zege voor de kustploeg veiligstelde, had Lokeren geen antwoord meer klaar. En of het dus bange uren worden voor de Lokeren-coach. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

De dood of de gladiolen: die spreuk omvatte nog het best de situatie van Georges Leekens voor aanvang van de wedstrijd. Niet moeilijk, wanneer je met het figuurlijke mes op de keel speelt. Toch behield de Lokeren-coach het vertrouwen in de elf die zaterdag verloren bij leider Zulte Waregem. Een groot contrast met de bezoekers was dat, waar Yves Vanderhaeghe lustig roteerde en maar liefst zes nieuwe namen aan de aftrap bracht.

Statische Galitsios

Wie op een knalstart van deze wedstrijd had gewed, kwam al snel bedrogen uit. Een gezapige boel was het, daar op het kille Daknam. Een poging van De Ridder na een afvallende bal hobbelde wel niet zo gek ver naast, maar van uitgespeelde kansen was geen sprake. Tot El Ghanassy aan de overkant eens zijn duivels ontbond en dat zou Galitsios geweten hebben. De kwieke flankspeler snelde de statische Griek voorbij en trok laag voor, Dimata had de 0-1 maar binnen te tikken.

Leekens in nauwe schoentjes dus en zijn hoofd leek al helemaal op het kapblok te liggen toen El Ghanassy twee minuten later alleen richting Copa trok. Copa behoedde zijn coach voor een vroegtijdige executie, maar tot beter voetbal inspireerde dat de thuisploeg niet. Flauwe pogingen van Overmeire en Coelho moesten de dappere fans warm houden, aan de overkant lette Copa goed op bij een knal van Musona.

Drie dolle minuten

45 minuten had Leekens nog om het tij te doen keren. En het moet gezegd: Lokeren trok ook het laken naar zich toe, maar - net zoals in de eerste helft - leverde dat o zo weinig doelgevaar op. Tot de vlam halfweg de tweede periode zowaar in de pan sloeg. Ingason vond eerst nog de voeten van Proto (ja, die bleek nog wakker te zijn) op zijn weg, even later verstuurde hij een prima voorzet naar Bolbat. De invaller kon Proto wél kloppen door het leer in de verste hoek weg te lekken.

Een kantelmoment, dacht iedereen in Daknam. Iedereen, behalve Antonio Milic. Die mocht na een lichte overtreding van Ingason een vrije trap van net buiten de zestien voor zijn rekening nemen en deed dat heerlijk. Copa had geen verhaal tegen de krul in de kruising, de 1-2 was een feit. Een kopbal van Maric en een knal van Ingason hadden nog een punt kunnen opleveren, maar Leekens en de zijnen bleven dus met lege handen achter. En of de stoel van de trainer weer wat warmer is geworden.

Corrigeer