Direct naar artikelinhoud
Update

Brief ouders vermiste studentes: 'blijf zoeken'

De ouders van Kris en Lisanne, de studentes die al enkele weken vermist zijn in Panama, hebben een brief verspreid onder de bevolking van Boquete, waarin ze oproepen vooral door te zoeken naar hun vermiste dochters. Dat meldt RTL Nieuws.

Vorige week werd door de politie nog gezocht naar de verdwenen studenten in de omgeving van Boquete.

'We kunnen niet iedereen persoonlijk bedanken maar hierbij spreken we onze diepste waardering uit voor de warmte en steun die we hebben gekregen van de bevolking van Boquete', schrijven de ouders. De vrouwen zijn al sinds 1 april vermist.

'Hoewel we tijdelijk terugkeren naar Nederland, willen we de noodzaak benadrukken dat het zoeken naar onze vermiste dochters doorgaat', vertellen de ouders, die van plan zijn om snel terug te keren naar Panama.

Panama vergroot veiligheid

De Panamese overheid neemt maatregelen om de veiligheid te vergroten op de wandelroutes waar de twee Nederlandse vrouwen verdwenen, schrijft het AD. Volgens een Nederlandse gids zal worden afgeraden zonder gidsen te wandelen. Ook komt er een betere bewegwijzering.

'De aanleiding voor de maatregelen is natuurlijk verschrikkelijk, maar iedereen is wakker geschud', zei gids Terry van der Vooren (54) tegen de krant. 'De autoriteiten hebben ons en alle andere gidsen gevraagd om wandelaars af te raden alleen op pad te gaan en ze te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid als ze toch verder lopen.'

Niet op slippers
Van der Vooren runt een lodge in het dorp waar de Nederlandse studentes Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) verdwenen tijdens een wandeling. Het waarschuwen van toeristen is volgens de gids geen overbodige luxe. 'Afgelopen week heb ik nog tegen een paar toeristen gezegd dat ze toch echt niet op slippers en in korte broek de route naar de vulkaan konden lopen.'

Roeli en Mans Kremers
Afgelopen week heb ik nog tegen een paar toeristen gezegd dat ze toch echt niet op slippers en in korte broek de route naar de vulkaan konden lopen.
Gids Terry van der Vooren