Direct naar artikelinhoud

Tientallen opgepakt na vechtpartij Doetinchem

Zeker 39 mensen zijn vrijdag opgepakt na een massale vechtpartij in het centrum van Doetinchem. Een 46-jarige man uit Arnhem werd neergestoken en is zwaargewond in een ziekenhuis opgenomen. Over de aanleiding voor de vechtpartij kan de politie nog niets zeggen.

Tientallen opgepakt na vechtpartij Doetinchem

De vechtpartij begon vrijdagochtend rond 8 uur in de wachtrij voor de deur van een nieuw casino. Die zou om 10 uur worden geopend. Daarna ging de vechtende menigte naar een parkeergarage in de buurt. In het complex werd de zwaargewonde Arnhemmer gevonden. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

Met getrokken wapens
De meeste mannen werden opgepakt in de parkeergarage. Op de A12 bij Zevenaar lieten agenten een taxi stoppen. Vier passagiers werden aangehouden, omdat zij bij de vechtpartij waren gezien. De arrestatie gebeurde uit voorzorg met getrokken wapens, omdat de mannen mogelijk gewapend zouden zijn.

De verdachten komen onder meer uit Rotterdam, Deventer en Arnhem. Vijf mensen zijn vrijgelaten, de rest zit nog vast. Op het politiebureau bleek dat twee verdachten ook gewond waren geraakt. Zij zijn in het ziekenhuis behandeld.

Ondanks de vechtpartij is de gokhal gewoon opengegaan. De directie heeft ook geen idee waarom er is gevochten voor de deur.