© rr

Minderjarig Antwerps trio ontsnapt uit gesloten instelling

De politie is op zoek naar twee minderjarigen die vorige zaterdag ontsnapten uit de gesloten afdeling van Gemeenschaps-instelling De Kempen in Mol. Een derde jongeman werd al opnieuw opgepakt. Het trio beroofde een opvoeder van zijn sleutels en geraakte zo weg.

sam reyntjens, marc helsen

Drie minderjarige delinquenten uit Antwerpen zijn vorige week ontsnapt uit campus De Hutten van Gemeenschapsinstelling De Kempen in Mol. Volgens onze informatie overmeesterde het jonge drietal een opvoeder en geraakten de minderjarigen zo buiten. “Wij kunnen bevestigen dat er een incident heeft plaatsgevonden”, zegt Peter Jan Bogaert, woordvoerder van het Agentschap Jongerenwelzijn. “We gaan niet in op de details.”

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol kan de ontsnapping wel bevestigen. “Het klopt dat de jongeren een opvoeder hebben vastgegrepen”, luidt het daar. “Ze hebben zijn sleutels gepakt om te ontsnappen.”

Aan die sleutels hadden de jonge criminelen naar verluidt niet voldoende om buiten te geraken. Ze zouden ook schade aangericht hebben aan de infrastructuur van de instelling. “De drie konden ontsnappen”, bevestigt de politie. “Een van de jongens werd vrijdag al opnieuw opgepakt.”

© rr

Zware jongens

Het drietal zou zijn ontsnapt uit de Behandelunit van campus De Hutten. Volgens de website van het Agentschap Jongerenwelzijn is dat een afdeling voor een kleine groep recidiverende jongeren die niet meer geholpen zijn met de groepsgerichte aanpak van de begeleidingsleefgroepen. In de Behandelunit krijgen zij een individueler programma.

Dat betekent dat de drie ontsnapte jongens naar alle waarschijnlijkheid al heel wat passages bij de jeugdrechter en in gesloten instellingen achter de rug hebben. Een van hen, Q.S.G. (17) uit Deurne, werd eind juni nog naar De Grubbe in Everberg gestuurd. Hij was toen na een wilde achtervolging tegengehouden op de Ter Heydelaan in Deurne. Q.S.G. was gesignaleerd achter het stuur van een gestolen Ford en probeerde weg te vluchten toen de politie hem wilde controleren. In zijn vlucht reed hij bijna een voetganger omver.

In de gestolen auto troffen de agenten een identiteitskaart aan die eerder bij een zware diefstal ontvreemd werd. Ook lagen er valse nummerplaten, een groot mes en donkere kledij in de auto. Q.S.G. was volgens onze informatie een overval aan het voorbereiden.

Zijn kompanen zouden ook allebei uit het Antwerpse komen. Een van hen kon dus snel opgepakt worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER