© ema

Senegal roept gepensioneerd bouwvakker Willy Vélo terug voor laatste gunst

Nadat hij er met amper 40.000 euro een compleet nieuwe school gebouwd heeft, reist een gepensioneerde bouwvakker uit Ravels nog een laatste keer naar Senegal: om er nog een keukentje bij te bouwen.

Eddy Meulemans

Met sponsorgeld van vrienden en familie in België trok ex-bouwvakker Willy Movaert (74) uit Ravels de voorbije vijf winters naar Bamako, een klein dorpje in Senegal. Vroeger ging hij er op vakantie om er te gaan vissen, later om te werken. Met de gulle Belgische giften bouwde hij in het West-Afrikaanse dorpje een prachtige basisschool met zes klaslokalen, een bureau, toiletten, een magazijn, een moestuin en een schoolmuur eromheen.

Ook de lokale overheid heeft intussen ontdekt dat de 'Ecole de Willy' in Bamako de mooiste school van de hele streek is. “De regionale onderwijsbestuurders hebben onze school daarom uitgekozen voor al hun vergaderingen”, zegt de 74-jarige bouwheld uit Ravels. “Het enige wat de mensen ginder nu nog heel graag zouden hebben, is een eigen keukentje in de school. Daarom hebben ze me nu gevraagd of ik nog één keer wil terugkomen.

Lees het hele verhaal vandaag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER