Callcenter om kinderen in te schrijven in school

Wie volgend schooljaar naar het eerste middelbaar van het Sint-Romboutscollege in Mechelen wil, moest gisterenavond bellen naar een callcenter. Op die manier wil de school vermijden dat ouders voor de schoolpoort kamperen om hun kinderen in te schrijven.
(Archieffoto)

Vorig jaar nog kampeerden 150 ouders aan de schoolpoort om hun zoon of dochter te kunnen inschrijven. Om zo’n toestanden te vermijden, had het Sint-Romboutscollege een callcenter ingehuurd waar ouders gisteravond naar konden bellen tussen 7 en 9 uur.

“In de eerste plaats hebben we een 078-nummer gehuurd dat veel telefoonverkeer kan ontvangen. En dan werd doorverbonden naar een callcenter waar 20 mensen klaar zaten om telefoons te beantwoorden. Het is allemaal goed gegaan”, zegt directeur Dirk Buelens.

Er blijven ondertussen wel nog ouders kamperen aan de Freinetschool Villa Zonnebloem in Mechelen. Daar staan al een tiental ouders en grootouders van voor het paasweekend aan te schuiven. De school stelt ondertussen wel sanitair ter beschikking.

Meest gelezen