© vtm

Hasselts jongerenfestival zet vrachtwagen in om terrein af te sluiten na terreuraanval

Het Hasseltse jongerenfestival We R Young verwacht woensdag zo’n 2.500 tieners om samen feest te vieren. Maar na de aanslag in Manchester besloot de organisatie toch extra veiligheidsmaatregelen te nemen, ook voor het veiligheidsgevoel van de ouders te versterken.

MiGe

Op het terrein zal er meer security aanwezig zijn en ook aan de ingang zal iedereen extra gecontroleerd worden. "Een vrachtwagen van de stad Hasselt wordt op een strategische plaats gezet, zodat ze als buffer kan dienen, moest er iemand het terrein op willen komen rijden", aldus schepen van jeugd Valerie Del Re.

Eerder werd gemeld dat een bus van De Lijn gebruikt zou worden als buffer, "dit klopt echter niet", vertelt woordvoerder Sonja Loos. "Er zal wel een bus van De Lijn aanwezig zijn op het festivalterrein voor een ludieke actie. De bus wordt als photo booth gebruikt, kinderen kunnen bij ons leuke foto's laten maken."

Na de aanslagen in Parijs waren de veiligheidsmaatregelen in België sowieso al ernstig verhoogd. Zo deed de regering de aanbeveling om festivals en concerten zoveel mogelijk af te sluiten door omheiningen, een beperkt aantal toegangen te voorzien, iedereen twee keer te controleren en mensen zonder ticket niet binnen te laten, ook al zijn het de ouders die de kinderen komen afzetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer