© USA Today Sports

LeBron James schenkt Cavaliers zege in topper

Na een onverwachte nederlaag op de openingsspeeldag hebben de Cleveland Cavaliers zich herpakt in de topper tegen de Chicago Bulls. De Cavaliers haalden het in de verlengingen met 114-108. Verloren zoon LeBron James - wie anders? - was met 36 punten en 8 rebounds de grote man bij Cleveland, dat zo zijn status van favoriet kracht bij zet.

dmm

Het had nochtans niet veel gescheeld of de Cavaliers hadden met twee nederlagen aan het seizoen begonnen. Maar in de slotminuut van het vierde kwart maakten LeBron en co nog een achterstand van vijf punten ongedaan. In de ‘overtime’ zakten de Bulls voor een uitverkocht thuisstadion - 22.879 mensen - in elkaar. Op dat moment stond Derrick Rose al een tijdje niet meer op het veld. De ster van de Bulls blesseerde zich aan de linkerenkel in het tweede kwart.

Titelverdediger San Antonio Spurs verloor verrassend van Phoenix met 94-89. De Spurs hadden nochtans in de eerste periode de Suns overklast (24-11), maar in een catastrofale vierde kwart lieten ze de overwinning toch nog uit handen glippen. Tony Parker, met 19 punten de meest doeltreffende speler van de Spurs, lukte slechts 3 punten in het vierde kwart. Tim Duncan zelfs geen enkel.

In de slag om Los Angeles hebben de LA Clippers andermaal aan het langste eind getrokken. De Clippers haalden het van de Lakers met 118-111. Onder impuls van Kobe Bryant (21 punten) hadden de Lakers een achterstand van 15 punten weggewerkt en kwamen ze in het vierde kwart zelfs op voorsprong. Maar de Clippers bleken uiteindelijk fysiek toch de sterksten dankzij een verbluffende prestatie van Blake Griffin (39 punten, 7 rebounds). De Clippers wonnen twee matchen op een rij, de Lakers verloren hun eerste drie wedstrijden.