© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null

Meer dan 15.000 bezoekers voor vernieuwde Veisdere 's Ooves

De vernieuwde editie van Vesdere 's Ooves heeft haar start niet gemist. Meer nog, het was een totale overrompeling van bezoekers. Naar schatting meer 15.000 bezoekers, al dan niet gehuld in een Halloweenpak, zakten op een bijna zomerse avond in oktober af naar de stadsvesten voor De Veisdere 'sooves.

JCr

"Wij hoopten op een verdubbeling van het aantal bezoekers van voorgaande jaren met de vernieuwde formule, maar wij werden totaal verrast en overrompeld door het grote aantal families met kinderen die het middeleeuws Halloween-feest bezochten. Het was een echte mensenstroom die zich stapvoets bewoog over het uitgestippelde parcours rond het stadscentrum. Onze veertien Sint-Truidense verenigingen die de dranken en animatie verzorgden werden samen met de professionele straatartiesten door het publiek opgezogen in het niets. Meteen een van de pijnpunten in de organisatie waar volgend jaar rekening mee gehouden zal worden. Met dergelijke toeloop moet het aanbod mee evalueren", vertelde een tevreden schepen van Evenementen Pascal Vossius.

Het nieuwe evenement wil de aandacht vestigen op de historische stadsvesten. "Zij zijn de groene long van de stad en het is maar eens te meer bewezen, in in de herfst nog best de moeite waard om te wandelen. Het was trouwens een uitgelezen kans om 'Sint-Truiden by Lights' zonder straatverlichting te ontdekken", besluit Hilde Vautmans, schepen van Toerisme.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer