© DD

“Fraude bij kantoor loopt op tot minstens tien miljoen euro”

De financiële fraude bij het voormalige AXA-kantoor J&J NV Bank en Verzekeringen in Overpelt loopt volgens een van de gedupeerden op tot meer dan tien miljoen euro. “Ikzelf ben ruim twee miljoen euro kwijt door de broers J. en J. en ken vier gedupeerden die ongeveer hetzelfde bedrag hebben verloren”, vertelt een 47-jarige Peltenaar, die begin 2014 als eerste een klacht tegen het kantoor indiende.

Ruben STEEGEN

Het financiële gesjoemel bij J&J NV Bank en Verzekeringen waarover uw krant gisteren berichtte, blijkt groter dan aanvankelijk gedacht. Hoewel welingelichte bronnen eerder spraken over vijf miljoen euro verduisterd spaargeld, is dat volgens een van de gedupeerden een “grove onderschatting.”

“Ikzelf en vier andere slachtoffers zijn elk twee miljoen euro kwijt”, getuigt een 47-jarige zelfstandige uit Overpelt, die 20 jaar geleden in zee ging met kantoorhouder J.G. en diens broer J.. “Ik kende de broers daarvoor al en heb destijds mee in de uitbouw van het kantoor geïnvesteerd. Aangezien al mijn spaargeld bij J&J zat, wisten ze perfect hoeveel geld ik had. De broers hebben mij daarom begin 2000 aangeraden om in goud te beleggen. Ze beloofden rentevoeten van liefst 15%. Een superdeal.”

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer