© Dick Demey

Bulgur pilav met champignons

Ingrediënten: 1 glas bulgur (basbasi), 150 gram champignons, 1 ui fijn gesnipperd, 1 puntpaprika in kleine stukjes gesneden, 1 tomaat in blokjes gesneden, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, rode pepervlokken, 2 glazen gekookt water.

mige

Bereiding:

- Smelt de boter met olijfolie in een grote pan met zware bodem.

- Bak de ui onder af en toe roeren tot ze net kleuren.

- Snij de champignons in kwartjes. Voeg de champignons, paprika, tomaat en tomatenpuree toe en bak ze op een matig vuur tot de groenten een lichtbruine kleur krijgen.

- Voeg de bulgur toe en bak ze al roerend twee à drie minuten mee.

- Breng op smaak met zout en rode pepervlokken.

- Voeg tot slot het gekookte water toe.

- Doe het deksel op de pan, zet het vuur heel zacht en laat het vocht door de korrels opnemen.

- Haal de pan van het vuur en laat nog een kwartiertje garen. Roer voor het serveren nog eventjes om.

Serveertip: Bulgur pilav is lekker bij alle soorten vlees. Ook heerlijk in koude bereidingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer