Bulgur pilav met champignons
Ingrediënten: 1 glas bulgur (basbasi), 150 gram champignons, 1 ui fijn gesnipperd, 1 puntpaprika in kleine stukjes gesneden, 1 tomaat in blokjes gesneden, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, zout, rode pepervlokken, 2 glazen gekookt water.
Bereiding:
- Smelt de boter met olijfolie in een grote pan met zware bodem.
- Bak de ui onder af en toe roeren tot ze net kleuren.
- Snij de champignons in kwartjes. Voeg de champignons, paprika, tomaat en tomatenpuree toe en bak ze op een matig vuur tot de groenten een lichtbruine kleur krijgen.
- Voeg de bulgur toe en bak ze al roerend twee à drie minuten mee.
- Breng op smaak met zout en rode pepervlokken.
- Voeg tot slot het gekookte water toe.
- Doe het deksel op de pan, zet het vuur heel zacht en laat het vocht door de korrels opnemen.
- Haal de pan van het vuur en laat nog een kwartiertje garen. Roer voor het serveren nog eventjes om.
Serveertip: Bulgur pilav is lekker bij alle soorten vlees. Ook heerlijk in koude bereidingen.