© BELGA

Club Brugge wint met sprekend gemak van Oostende (video)

Club Brugge heeft op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League geen steek laten vallen. Blauw-zwart won met 2-0 van Oostende, dat al vroeg met tien viel.

De wedstrijd was amper vijf minuten bezig en KV Oostende moest al met tien man voort. Knowledge Musona liet de bal te ver van de voet sprongen en ging te hard in duel. Scheidsrechter Lardot trok meteen rood, een harde beslissing. Club profiteerde tien minuten later. Obi Oularé werd eerst gestopt door de Oostendse defensie maar bereikte alsnog José Izquierdo. Die trapte de 1-0 tegen de netten. Vrijwel meteen daarna stond het bijna 2-0, maar Ruud Vormer wrong de kans de nek om.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

KV Oostende

Daarna viel de wedstrijd wat stil, tot Ovono een terugspeelbal verkeer behandelde en Vormer bijna de bal afsnoepte. De doelman duwde de bal dan maar in hoekschop. Vlak voor rust kreeg Jaime Ruiz geel voor een fout op Felipe Gedoz. Een vreemde beslissing aangezien die laatste tot drie keer toe uithaalde met zijn rechterarm.

Club domineert

Meteen na de pauze zette diezelfde Gedoz Club op rozen. De spits pakte uit met een spectaculaire omhaal. Die leek te pakken maar Ovono verkeek zich en devieerde de bal in doel: 2-0. Izquiedro had een paar minuten later de 3-0 aan de voet. De Colombiaan stond moederziel alleen aan de tweede paal maar schoof de opgelegde kans aan de verkeerde kant van de paal naast.

Ovono had op het uur een knappe redding in huis op een prima knal van alweer Izquierdo. Ook Oulare geraakte niet voorbij de doelman die net terug is van de Africa Cup. Vormer dan maar voor de 3-0? Nee, de Nederlander liep uitstekend in en kreeg de bal perfect aangespeeld door de ingevallen Victor Vazquez. Vormer stuitte echter op Ovono, die zo zijn misser helemaal rechtzette.

Door deze zege loopt Club voorlopig acht punten uit op Anderlecht. Oostende blijft tiende.

Opvallend: Bij Oostende stond Franck Berrier voor het eerst sinds lang niet in de basis. Na de heisa van de voorbije week moest de Fransman tevreden zijn met een plek op de bank. Bij Club deed Victor Vazquez weer mee.

Hoogtepunten:

6’ ROOD. Knowledge Musona krijgt een directe rode kaart. Oostende moet met een man minder verder. Kansen zijn er nog niet geweest maar Oostende moet al met 10 verder. Musona controleert slecht en wil het herstellen met een tackle. Te stevig volgens Lardot, die meteen rood trekt. Een te zwaar verdict, de tackle was niet met de voet vooruit.

13’ GOAL. Eerste kans en meteen een doelpunt. Oulare slaagt er centraal tot twee keer toe niet in te schieten. Hij geeft dan een uitstekende steekpass op Izquierdo, die simpel afwerkt. Het vijfde doelpunt in vijf wedstrijden voor de Colombiaan.

15’ De Bock krijgt op links alle tijd en levert een uitstekende voorzet af. Vormer loopt prima in, maar verzuimt de goede kans af te maken en kopt naast.

30’ Ovono krijgt een terugspeelbal en wil Vormer uitkappen maar mistrapt zich. Vormer wil profiteren maar Ovono bokst de bal nog snel in hoekschop. Er bestaat wat verwarring rond het feit dat Ovono de bal met de handen beroert, maat Lardot geeft gewoon een hoekschop.

43’ Ruiz gaat aan Gedoz hangen en krijgt terecht geel. Lardot heeft echter niet gezien dat Gedoz naar Ruiz slaat en bovendien natrapt. De Braziliaan komt daar heel goed weg.

47’ GOAL. De tweede helft is amper begonnen en de wedstrijd is beslist. Vazquez vindt Gedoz met een voorzet en die probeert het met een spectaculaire omhaal van op een onmogelijke positie. Ovono miskijkt zich er op en zo staat het 2-0.

49’ Club Brugge duwt door. Het speelt de bal goed rond en Izquierdo kan laag en hard voorzetten. De bal scheert rakelings langs drie Bruggelingen.

50’ De grootste misser van de dag is voor Izquierdo. Een hoekschop wordt doorgekopt en de Colombiaan staat moederziel alleen, maar duwt de niet te missen kans nog naast.

59’ Izquierdo wordt mooi vrijgespeeld en kan mooi uithalen. Ovono kan met een prima save een derde tegendoelpunt vermijden.

62’ Oulare krijgt de bal in de zestien en gebruikt goed zijn sterke lichaam. Hij schiet op doel maar Ovono heeft opnieuw een goede save in huis. Club Brugge zet Oostende onder druk.

79’ Vazquez legt de bal magistraal achter de defensie, perfect in de loop van Vormer. Die heeft de bal maar binnen te schuiven maar stuit op een uitstekende reflex van Ovono, Zo blijft het voorlopig 2-0.

80’ Canesin heeft een prachtige ren in huis en gaat onder meer De Bock voorbij. De hoek is echter scherp en Kujovic staat goed opgesteld om de poging van de Braziliaan te weren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer