© Mieke Haels

© Mieke Haels

thumbnail: null
thumbnail: null

Oxfam Wereldwinkeldag kent een 'sappig' succes.

Op zaterdag 11 oktober, op Oxfam Wereldwinkeldag, kon iedere liefhebber van fruitsap terecht in de Wereldwinkel om een lege fruitsapverpakking te ruilen voor een gratis fles Fair Trade fruitsap. Men kaartte op die manier de problemen in de internationale productie- en handelsketen van sinaasappelsap aan. Tijdens de Week van de Fair Trade maakte Oxfam-Wereldwinkel duidelijk dat de handelsketen van fruitsap vaak niet eerlijk verloopt. 'Weet wat je koopt: een eerlijk product voor een eerlijke prijs' zat vervat in de jaaractie ‘Verander sap voor sap’.

Mieke Haels

OWW Bree kreeg vele (ook nieuwe) klanten over de vloer en maakte van de gelegenheid gebruik om het nieuwe fruitsap 'Guavashake' uit Brazilië - een puur en ongezoet multivruchtensap met de exotische mix van guave en ananas - te laten proeven.De waardebon van 25 euro ging naar Tuur Kerkhofs uit Bree, de winnaar van de fruitsapwedstrijd.

OWW Bree kan voor de werking van de winkel, acties en evenementen rekenen op vele vrijwilligers maar is nog steeds op zoek naar mensen die achter hun Fair Trade idee staan en zich af en toe een uurtje kunnen vrijmaken. Je hoeft absoluut geen superman of -vrouw te zijn, alle talenten komen van pas. Je kiest zelf hoe je je vrijwilligerswerk invult en hoeveel tijd je eraan besteedt.Iets voor jou ? Neem dan snel contact op met Marjet Haels via 089/46.50.06 of marjet.haels@skynet.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer