Sebastian Coe staat sterk om grote baas van atletiekbond te worden

© REUTERS

Sebastian Coe heeft goed nieuws gekregen in zijn strijd om het voorzitterschap van de internationale atletiekfederatie IAAF.

Woensdag schaarden 12 Europese landen zich achter de kandidatuur van de Brit, tweevoudig olympisch kampioen op de 1.500 meter. Op 19 augustus wordt de opvolger van de 82-jarige Senegalees Lamine Diack verkozen. De Oekraïense polsstoklegende Sergey Bubka is de tegenkandidaat van Coe.

Volgens de website Inside the Games maakte de atletiekvereniging van kleine staten in Europa (AASSE) woensdag kenbaar voor Coe te zullen stemmen. Dankzij de steun van Andorra, Cyprus, IJsland, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro en San Marino is de Brit al zeker van negen stemmen. Zij werden overtuigd door de belofte van Coe om over de periode van vier jaar een dividend van minstens 100.000 dollar (91.000 euro) over te maken aan de 214 IAAF-leden.

Verder zegden ook Estland, Ierland en Italië woensdag hun steun toe. Eerder verzekerde de 58-jarige Coe zich al van de stemmen van Groot-Brittannië, Australië, Duitsland, Jamaica en Nieuw-Zeeland.

Coe belooft onder meer om de atletiekkalender te herzien (kortere WK’s,...) om zodoende de sport dichter bij het publiek te brengen. Verder pleit hij ervoor het mandaat van de IAAF-voorzitter te beperken tot 12 jaar. Huidig voorzitter Diack is al bijna 16 jaar topman van de atletiekbond.

Coe of de 51-jarige Bubka wordt pas de zesde voorzitter in de 103-jarige geschiedenis van de IAAF.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen