Clarkson, Hammond en May maken programma voor Amazon

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May gaan voor Amazon Prime, de streamingdienst van de online winkel, een autoprogramma maken. Dat heeft Clarkson, het vroegere uithangbord van het BBC-programma "Top Gear", vanmiddag zelf getweet.
PA Wire/Press Association Images

Na het ontslag van Jeremy Clarkson zag het er een tijdlang naar uit dat de presentatoren van het BBC-programma Top Gear een autoshow zouden gaan maken voor Netflix, een concurrent van Amazon. Het nieuwe programma bij Amazon, dat in 2016 wordt verwacht, heeft nog geen naam. Producent wordt Andy Wilman, die hetzelfde deed ten tijde van "Top gear".

Clarkson moest in maart opstappen bij de BBC na verschillende incidenten. De druppel was een uit de hand gelopen ruzie met een collega op locatie. "Top gear" met Clarkson en co was een van de BBC's meest succesvolle programma's ooit.

"Ik heb het gevoel dat ik vanuit tweedekker in een ruimteschip gekropen ben", zei Clarkson in een eerste reactie op zijn nieuwe job voor Amazon.

Midden juni maakte de BBC al bekend dat radiopresentator Chris Evans Clarkson zal vervangen. Samen met Evans komt er een gloednieuw team dat zal voortbouwen op het succes van "Top gear". Toen al was duidelijk dat Hammond en May niet meer te zien zouden zijn in de vernieuwde versie van de show.

Meest gelezen