© BELGAIMAGE

Vijf jaar cel voor aanval op verloofde met breekmes

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft Mohammed B. (30) veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar nadat hij na een ruzie zijn toenmalige verloofde ernstig had verwond met een breekmes. Het slachtoffer is tot op heden werkonbekwaam.

B. en zijn toenmalige verloofde woonden een jaar samen in Antwerpen. Er waren trouwplannen en B. had voor het huwelijk een som van 12.000 euro voorzien. Over een laatste briefje van 100 euro was er op 23 mei betwisting, waarop het tot een gevecht kwam.

De vrouw, die zich volgens haar verloofde te uitdagend kleedde en te veel dronk met vriendinnen, werd meermaals gestoken, onder meer in de nekstreek. Door zich te verweren liep ze ook nog snijwonden op. Toen een buurvrouw geroep hoorde en daarop reageerde, liep de man naar buiten. Haar familie trof het slachtoffer zwaar bebloed aan. Er werd ook een stukje mes in de nek van de vrouw teruggevonden.

De rechtbank hechtte geen geloof aan de verklaring dat de beklaagde zich moest verweren tegen de vrouw, aangezien enkel bij haar verweerwonden werden aangetroffen. Ook stelde men vast dat hij dreigde haar te doden.

B. kreeg voor de feiten vijf jaar cel en moet bijna 800 euro materiële en 3.500 euro morele schadevergoeding betalen, alsook 4.000 euro voor esthetische chirurgie die de vrouw moest ondergaan. Ook werd al een provisionele som van 1 euro voorzien voor de arbeidsongeschiktheid van de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER