© jan van der perre

‘Eigen wijn eerst’ aan Oudevaartplaats

De broers Jens (26) en Jonas De Maere (28) zijn gebeten door Belgische wijnen. De jonge sommeliers hebben sinds 2007 een winkel in Melsele, maar trekken nu ook naar Antwerpen.

koen de beuckeleer

Aan de Oudevaartplaats 24, op de rand van het Theaterplein, kunnen wijnliefhebbers vanaf zaterdag genieten van Belgische wijnen, kazen, charcuterie en muziek. De broers Jonas en Jens De Maere openen er namelijk de Belgian Wines Bar, een winkel en bar waar uitsluitend Belgische wijnen zijn te verkrijgen.

“Ons hoofddoel is dat iedere Belg binnen enkele jaren minstens één fles Belgische wijn in z’n kelder heeft liggen”, zegt Jens. “En als wij die kunnen verkopen, zijn we natuurlijk extra gelukkig!”

Op de suggestiekaart van de Belgian Wines Bar staan telkens zeven seizoensgebonden wijnen. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart met meer dan veertig Belgische wijnen, waar je ter plaatse van kan genieten of die je kan kopen aan een scherpe meeneemprijs. “En bij Belgische wijnen horen Belgische kazen en charcuterie”, zegt Jens. “Daarom bieden we ook twee ontdekkingsbordjes aan met kazen van Schoonvliet en charcuterie van De Heerlijkheid. Die laatste maakt ambachtelijke zwarte pens, kopvlees, paté, worst en ham met eigen gekweekte varkens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER