Netflix lokt 9.000 kijkers per dag

© Photo News

Een maand na de lancering in ons land lokt streamingsite Netflix gemiddeld 9.000 kijkers per dag. Dat blijkt uit een studie van ONMedia.

Michaël Temmerman

Sinds 19 september kunnen we ook in België gebruikmaken van Netflix, de streamingservice die naar eigen zeggen wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers telt. Liefhebbers kunnen vanaf 7,99 euro per maand kijken naar talloze reeksen en filmen. Allemaal in het Nederlands ondertiteld.

De komst van Netflix naar ons land werd met veel tamtam aangekondigd, maar voorlopig blijft de echte hype uit. ‘In september bereikte Netflix in totaal zo’n 165.000 mensen, goed voor een gemiddelde van 9.000 per dag. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar we moeten het nog tijd geven om te groeien. De reclamecampagne is dan ook nu pas echt uit de startblokken geschoten.’

In Finland bereikte Netflix na één jaar een marktaandeel van één procent. ‘Wat niet slecht is’, aldus Boel. ‘Scandinavische landen staan er sowieso om bekend om sneller nieuwe internettrends op te pikken. En 1 procent, dat is wel meer dan pakweg Libelle TV, hé. Ik vermoed dat één procent na één jaar ook bij ons een realistisch streefcijfer is.’

Omdat je op alle mogelijke toestellen die met het internet verbonden zijn naar Netflix kan kijken, werd verwacht dat we voortaan minder echt voor ons televisiescherm zouden plaatsnemen. Dat is voorlopig ook nog niet het geval, maar ook daar is het nog te vroeg voor een eindoordeel volgens de onderzoekers.

Aandeel stort in

Vorige week kreeg het beursaandeel van Netflix nog zware klappen. Het aandeel zakte met bijna 24 procent. Aanleiding was dat de instroom van nieuwe abonnees in het derde kwartaal lager was dan Netflix zelf had voorspeld. De winstprognose voor het huidige kwartaal lag bovendien duidelijk onder de verwachtingen van de markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen